Algemeen

Vulcanis, opgericht in 1947, is de studentenclub voor de studenten aan de faculteit FTI. Met een grote verscheidenheid aan activiteiten hebben wij voor elke student wat wils. Zo zijn er bijvoorbeeld geregeld TD's, feestjes, cantussen, en natuurlijk ook sport- en cultuuractiviteiten.

Na 68 jaar op de gezelligste campus van de binnenstad, Campus Paardenmarkt, te hebben gezeten, verhuisde deze zomer de op één na oudste studentenvereniging van Antwerpen naar Campus Groenenborger te Wilrijk.

De verhuis brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Zo bevinden we ons niet meer op 100 meter van ons stamcafé De Prof. Maar vertegenwoordigen we wel na jaren weer al de afstudeerrichtingen van de FTI waardoor Vulcanis weer kan uitgroeien tot wat ze ooit geweest is, één van de grootste studentenverenigingen van Antwerpen.

Dat onze nieuwe campus zich in Wilrijk bevindt betekent niet dat je ons uit 't stad kunt wegdenken. Allesbehalve, ons terrein breidt zich gewoon uit, met een campus in Wilrijk, een stamcafé in't stad, TD's cantussen en feestjes op beide locaties kan niemand nog naast Vulcanis kijken.

Het Antwerpse clublied dat met de meeste trots gezongen wordt, weerklinkt nu zowel binnen als buiten de stadskern!

Dixit,

Rik Berens
Praeses '16-17